המבחר שלנו

המבחר שלנו

הקוגל נחשב באופן מובהק למאכל של שבת. בין השאר, הטעם לכך היא שניתן להשאירו על גבי פלטת שבת מיום שישי.

כיום מקובל בקהילות שונות לאכול את הקוגל בקידושא רבא לאחר תפילת שחרית בשבת בבית כנסת
את הקוגל מכינים בהרבה וריאציות ותיבולים.

קוגל אטריות

(בשפת האידיש: לוקשן קיגל)
ירושלמי איטריות דקות בתיבול חריף. פולני אטריות רחבות בתיבול מתוק, קיים באפיה באינגליש פרוסות מרובעות או בתהליך בישול ארוך יותר בסיר ומוגש כפרוסות בצורה
של משולשים.

קוגל תפו"א

(בשפת האידיש: קארטאפל קיגל)
מבוסס על תפו"א שמן וביצים. אפוי בתנור.

קוגל קמח

(בשפת האידיש: מעהל קיגל)
מבוסס על קמח שמן ותבלינים. מתבשל בעסיסיות בתוך סיר החמין.

קוגל-תפוחי עץ

(בשפת האידיש: עפל קיגל)
מבוסס על קמח או אטריות, שמן, ביצים, סוכר ותפוחי עץ.

קוגל חלה

(בשפת האידיש: ברויט קוגל)
קוגל המבוסס על [שאריות] חלה, שמן, ביצים וסוכר.

מגוון הקיגלים שלנו מחכה לכם על המדפים בסופרים החרדיים
מגוון הקיגלים שלנו מחכה לכם על המדפים בסופרים החרדיים 
דילוג לתוכן