בגרסה זו של הקוגל לא משתמשים באטריות אלה בחלה או לחם שנשאר לנו, רצוי שהלחם יהיה לפחות בן יומיים.
מצרכים:
חצי חלה יבשה לפחות בת יומיים (אפשר להשתמש בלחם או לחמניות)
חצי כוס שמן קנולה
3/4 כוס סולת
חצי כוס קמח תופח מאליו (מנופה היטב)
רבע כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
3/4 כוסות סוכר חום
רבע כוס סוכר
3 ביצים גדולות
רבע כוס אבקת קקאו
כפית גרדת לימון
כפית קינמון
שקית סוכר וניל
150 גר' אגוזי מלך (קצוצים גס)
כוס צימוקים בהירים ללא חרצנים
חצי כוס יין מתוק (לא חובה)
1/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
1.את החלה נשים בקערה וממלאים מים עד לכיסוי החלה ומוסיפים את היין (לא הכרחי)
משרים כשעה עד שהחלה מתרככת, תשפכו את המים וסחטו את החלה ותחזירו לקערה.
2.מוסיפים את שאר המצרכים חוץ מהשמן ובוחשים היטב עד שנוצר לנו תערובת אחידה.
3.עם הרבע כוס שמן משמנים היטב סיר יחסית גבוה (סיר לג'חנון) ויוצקים את התערובת
פנימה ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כשעתיים או עד שהקוגל מוצק מספיק והשמן נספג.