מצרכים
2 כפות שמן קנולה, לטיגון
1 בצל, קצוץ דק
½ כוס פירורי לחם או קמח מצה
כוס קמח, מנופה
כפית שטוחה מלח
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית סוכר
¼ כפית פלפל שחור
¼ כוס שמן קנולה
מים רותחים
אופן ההכנה
- יום קודם מכינים את הקוגל: מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את פירורי הלחם, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים רבע כוס שמן ושלושת רבעי כוס מים רותחים ומסירים מהאש.
- מערבבים היטב. מחלקים לשניים, מעצבים לשני נקניקים מאורכים ועוטפים כל אחד מהם בניילון נצמד.
- מעבירים למקפיא למשך לילה לפחות.
- יוצרים גומה בחמין ומכניסים אליה את הקוגלים הקפואים (בלי הניילון), כך שרובם בתוך התבשיל וחלקם מחוצה לו.
- אפשר להוסיף עוד קצת קמח שלא יתפורר