מתכון לקיגל איטריות בסגנון ירושלמי

שלבי הכנה

מצרכים:

(סיר כמו של ג’חנון בקוטר 22):

340 גרם (2 חבילות) נודלס ביצים  – אטריות דקות

1/2 כוס שמן

4 ביצים L

2 כוסות סוכר לבן

1 ו-1/2 כפיות פלפל שחור טחון (אפשר גם קצת פחות)

1 כף מלח

 

אופן ההכנה:

 

  •  מבשלים את האטריות בהרבה מים עד שהן רכות. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד בתוך סיר או קערה גדולה. אפשר לזלף מעל 2 כפות שמן ולערבב כדי לוודא שהאטריות לא תדבקנה עד שהקרמל יהיה מוכן.

 

  •  בסיר רחב שמים שמן ומחממים אותו מעט. מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש בינונית עד שנוצר קרמל בצבע שחום. 

מערבבים מדי פעם עם כף עץ. זה בסדר אם השמן והסוכר לא לגמרי מתחברים ואם הסוכר מתגבש קצת בדפנות הסיר. אל דאגה. המטרה היא להגיע לקרמל בצבע חום יפהפה. שימו לב בשלב הזה לא להתרחק מהסיר כדי שהקרמל לא ישרף ולערבב מדי פעם.

 

  • כשהקרמל מוכן שופכים אותו על האטריות שהצטננו ומיד מערבבים עם 2 כפות גדולות. אם נוצרים הרבה גושים של סוכר שכבר התקשה, מחזירים את האטריות עם הקרמל לסיר ומערבבים ביחד על אש נמוכה עד שרוב גושי הסוכר נמסים. אם נשארים גושי סוכר לא צריך לדאוג זה ימס באפייה.

 

  • מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב כדי שלא יהיו מקומות שיש בהם הרבה פלפל ומקומות שאין. כן כן, צריך לזה קערה די גדולה.

 

  • מניחים נייר אפייה בתחתית סיר ג’חנון בקוטר 22 או 24 ומשמנים בצדדים.

 

  • מעבירים את כל האטריות עם הקרמל וסיר, דוחסים מעט עם הידיים וסוגרים עם מכסה.

 

  • אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 2 ו-1/2 שעות או עד שהחלק העליון שחום/זהוב. 

 

עוד אופציה היא לאפות בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך בלילה (6-8 שעות).

 

  • הופכים, מצננים ומגישים. הפשטידה נשמרת בשקית או קופסה סגורה לפחות 3-4 ימים וגם יותר.

מתכונים נוספים

אהבתם? שתפו!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
דילוג לתוכן