מתכון לקיגל תפוחי עץ

שלבי הכנה

מצרכים

 

400 גר' אטריות רחבות

2 ביצים טרופות

¾ +1/4 כוס סוכר

2 תפוחים גדולים (רצוי סמית') קלופים ומגוררים גס

½ כוס צימוקים בהירים

כפית קינמון

100 גר' מרגרינה מומסת 

20 גר' מרגרינה (לשימון הסיר)

 

אופן ההכנה

 

  1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  2. מבשלים את האטריות, שוטפים במים קרים ומסננים.
  3. שמים בקערה: ביצים, ¾ כוס סוכר, תפוחים מגוררים, צימוקים, קינמון ומרגרינה מומסת ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב.
  5. מורחים את הסיר (רצוי סיר ג'חנון) במרגרינה (בתחתית ובדפנות), ובוזקים את ¼ כוס הסוכר. מזיזים את הסיר מצד לצד כך שהסוכר ידבק למרגרינה ויכסה את הסיר. כך יווצר הציפוי הקרמלי של הקיגל.
  6. יוצקים את תערובת האטריות לסיר ומכניסים לתנור לשעה.
  7. לאחר שעה מנמיכים את החום ל100 מעלות, מכסים במכסה או בנייר אלומניום ואופים 6-7 שעות.
  8. מגישים עם קרם פרש או שמנת חמוצה וריבה.

מתכונים נוספים

אהבתם? שתפו!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
דילוג לתוכן