מצרכים
400 גר' אטריות רחבות
2 ביצים טרופות
¾ +1/4 כוס סוכר
2 תפוחים גדולים (רצוי סמית') קלופים ומגוררים גס
½ כוס צימוקים בהירים
כפית קינמון
100 גר' מרגרינה מומסת
20 גר' מרגרינה (לשימון הסיר)
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מבשלים את האטריות, שוטפים במים קרים ומסננים.
- שמים בקערה: ביצים, ¾ כוס סוכר, תפוחים מגוררים, צימוקים, קינמון ומרגרינה מומסת ומערבבים היטב.
- מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב.
- מורחים את הסיר (רצוי סיר ג'חנון) במרגרינה (בתחתית ובדפנות), ובוזקים את ¼ כוס הסוכר. מזיזים את הסיר מצד לצד כך שהסוכר ידבק למרגרינה ויכסה את הסיר. כך יווצר הציפוי הקרמלי של הקיגל.
- יוצקים את תערובת האטריות לסיר ומכניסים לתנור לשעה.
- לאחר שעה מנמיכים את החום ל100 מעלות, מכסים במכסה או בנייר אלומניום ואופים 6-7 שעות.
- מגישים עם קרם פרש או שמנת חמוצה וריבה.